23.05.2024
Olen turhankin arka käyttämään mitään luonnon antimia esimerkiksi villiyrttejä ja sienissäkin olen tosi tarkka, että poimin vain ne jotka ihan varmasti tunnen. Nyt kuitenkin "rohkaistuin" maistamaan parsan veroiseksi kehuttua maitohorsmaa. Sen nyt ihan taatusti tunnistan ja niistä ei ole omalla tontilla pulaa. Ja omalla tontilla kasvaneet ovat ainakin puhtaita luomutuotteita.
Valmistin
ne uunissa ihan justiinsa niinkuin parsatkin eli vain vähän oliiviöljyä
pintaan 200 asteessa n.10-15 minuuttia ja sitten vain sormisuolaa
pintaan. Kalapihvin kaveriksi.
Maku
oli ihan hyvä mutta tekstuuri aika kuituinen parsaan verrattuna. Mutta
kun luin mitä kaikkea hyvää terveydelle ne sisältävät niin ei voi kuin
harmitella, että keräämisaika on niin tosi lyhyt. Heti kun varsi alkaa
olla puumaisempi niin makukin muuttuu kitkeräksi. Eli kiireesti pitää
poimia vielä uusi satsi 😁.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti