lauantai 22. kesäkuuta 2019

23.6.2019

Juhannus alkaa olla voiton puolella ja siitä se päivä sitten alkaa lyhenemään ja pimenemään kuten Isäni aina  tapasi muistuttaa.
Tänä vuonna sää suosi joskin juuri kun juhannusaaton herkut oli katettu ulos satoi pieni "onnen sade".Ja eilen eli juhannuspäivänä puhalsi aika viileä tuuli paikkapaikoin aikaajoin.Siis hyvinkin tyypillinen kesäsää.



Aattona syötiin perinteiset uudet perunat, silli, savukala, salaatti-systeemi ja juhannuspäivänä grillattiin ribsejä.Tällä kertaa keitin niitä ensin tunnin verran ennen grilliin laittoa ja mureita niistä tuli. Pitää muistaa seuraavankin kerran. Kaverina niille aatosta jääneitä perunoita ja uutta sipulia ja pari täytettyä herkkusientäkin jäi vielä lisukkeeksi.


 


Olen kaalin ystävä 😋. Kaikki lajit kelpaa...... Valkokaali, kukkakaali, parsakaali, ruusukaali ja tietysti myös hapankaali. Siksi tuli katsotuua  nettiohjetta "takuumaukkaasta" kaalireseptistä. Ohjeessa oli valkoviiniiä ja ranskankermaa kaiken muun lisäksi ja mieleeni tuli että onko kaalin makua enää edes tunnistettavissa?Ja hukkuuko samalla kaalin terveellisyys kaiken alle ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti