torstai 1. elokuuta 2019

2.8.2019

Kun lämpötila tipahtaa ykskaks niin että yöllä pihalla on vain muutama aste lämmintä on syytä aloittaa tuvan lämmitys.Siitä sitten poikii vähän erilainen ruokapolitiikka.Uunissa muhinut makaronilaatikko sai seurakseen marjapiirakan.


Kun otin kaapista esiin tuon  kyseisen leivontavuoan muistutti se minua pikkupojista joita olin yo-vuoden jälkeen hoitamassa Tapiolassa.Pojat olivat yksi ja kolmevuotiaat kun heille menin ja vuoden ehdin heitä hoitaa ennenkuin vanhempi poika menehtyi vakavaan maksasairauteen.Järkyttävä kokemus joka sittemmin ohjasi minua myös tulevaan.
Muistoksi perheeltä sain kyseisen piirakkavuoan ja "pikku prinssi" kirjan.Miten voikaan pelkkä astia herättää monia muistoja mieleen.
No vielä sen verran ihan leivonta-asiaa, että pidän erityisesti tuosta ohjeesta sillä marjat laitetaan kypsän piirakan päälle ja maistuvat tuoreena tietysti erityisen kesäisiltä. Ja siksi taltioin kyseisen vanhan ohjeen myös tähän. Tein piirakan nyt sitruunarahkasta ohjeen mukaan mutta variaatioita voi kehitellä mielin määrin.Mutta helppo ja nopea joka tapauksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti