31.07.2024
Touhulassa oli sadonkorjuuta eli karviaisia ja mustia viinimarjoja sai jo kerätä parempaan talteen.
Ja
kohta alkaa olla kesäkurpitsaakin niin että varmasti riittää 😉. Sitten
sitä syödäänkin ihan joka muodossa ja olen sitä joskus jopa pakastanut
ja käyttänyt sitä sitten mm. sosekeitoissa ja sämpylätaikinoissa.
Pääosin syödään tietysti tuoreena.
Karviaiset on kyllä ihan
hyviä sellaisenaan ja talvella tapaan syödä niitä puolijäisenä eli osan
laitan pakkaseen ja osasta keitän karviaischutneytä. Se on kiva lisä
kanalle ja lihalle. Mustaviinimarjat keitän pääosin hyytelöksi. Mehuja
kun meillä ei vain tule käytettyä kun ei juoda koskaan limsojakaan.
Muutama mustaviinimarjamehupullo on hyvä kuitenkin olla varastossa.
Flussakaudella sitä sitten juodaan lämpimikseen hunajalla makeutettuna.
Toivottavasti sitä ei kuitenkaan tarvita ensi talvena😁.
2 kommenttia:
Ensimmäistä kertaa sain kesäkurpitsan onnistumaan. Mielikuvitusta on tarvinnut, että olen saanut kaiken käytettyä.
Minä upotan sitä ihan kaikkialle silloin kun sitä tulee eli melkein mihin tahansa ruokaan voi lisätä kesäkurpitsaa. Ja myös leipomiseen eli sämpylätaikinaan ja olenpa kerran tehnyt kesäkurpitsakakunkin; ei huono :-).
Lähetä kommentti