maanantai 16. lokakuuta 2023

 16.10.2023

 

Tunsin toipuneeni jo sen verran mallikkaasti flunssasta, ett uskalsin lähteä Touhulaan syyshommiin. Pääosin se on sitä, että kerää kaikki kesän aikana levitellyt tavarat varastoihin.

Sain kasaan vielä ihan vihoviimeiset kukat ulkoa maljakkoon. Paljon ei enää valinnanvaraa ollut.

 


 

 Nuo vähän jo nuupahtaneet oranssin väriset ruusut napsin komeasta ruusupuskasta joka kesän aikana jalostui kahdesta eri väristä eli kun samaan ruukkuun istutin keltaisen ja punaisen ruusun (ihan vain sellaisen pienen purkkiruusun) niin loppukesästä kukista tulikin oranssin värisiä.

Nyt ajattelin istuttaa sen liiterin seinustalle. Niin olen tehnyt aiemminkin huonolla menestyksellä, mutta en viitsisi ihan poiskaan heittää hyvin kasvanutta kasvia.Luin jostain , että se pitäisi kaivaa aika syvälle maahan jotta pärjää talven yli. Saa sitten nähdä.



Mutta tulevaa kylmää vastaan pitää sisälläkin taistella ja nyt oli aika kaivaa esiin ikkunoiden tilkkimistarpeet.



Aika outoa puuhaa taatusti kerrostalossa tai nykyaikisessa omakotitalossa asuville, mutta täällä tosiaan harrastan vielä ikkunoiden tilkkimistä ja teippaamista ja siitä on yllättävänkin paljon apua siihen, että viima ei pääse sisälle ; ainakaan ikkunoista 😉.

Ikkunan väliin tulee perinteisesti pumpulin lisäksi tulitikkuaski; pitämään kosteutta pois.

 



 

Tähän taloon on puuseppä tehnyt niin tarkkaa käsityötä ja vieläpä tosi laadukkasta puusta, että ikkunat suorastaan sujahtavat paikoilleen sadan vuoden jälkeenkin.Käsittämätön juttu.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti